Dakbehoud

De kans dat een dakbedekkingsysteem het eerder laat afweten dan het materiaal zelf, is geen zeldzaamheid. Daarvoor is een aantal redenen aan te geven. Door het gebruik ontstaan er beschadigingen aan de bedekking.
 
Ladders die zonder bescherming op het dak worden geplaatst, oneigenlijk transport van meubilair of machines over het dak, vandalisme of vallende voorwerpen uit ramen of van hoger gelegen dakvlakken maar ook slecht uitgevoerde aansluitingen bij later gemaakte doorvoeren (bijvoorbeeld voor airconditioningunits) en ondeskundig uitgevoerde reparaties kunnen oorzaken zijn. Er wordt onvoldoende of geen gebruiksonderhoud gepleegd.
 
Afvoeren raken verstopt waardoor een licht dak kan instorten of water kan intreden bij (te) lage opstanden. Ook capillaire werking bij opstanden met voetlood is een reële mogelijkheid. Vervuiling kan leiden tot zogenaamde "mudcracking" waarbij coatinglagen van bitumineuze daken op den duur beschadigen. Jaarlijks onderhoud aan platte daken is vanaf het eerste begin noodzakelijk om te voorkomen dat kleine gebreken, van welke oorsprong dan ook, leiden tot een totaalschade met veel overlast.
 
Ons onderhoudsprogramma verlengt de levensduur van uw dak.
 

 

Copyright © 2018 Brander Dakwerken. All Rights Reserved.